tisdag 22 september 2009

Dagstidningens framtid och historia den 30 september

Dagspressens framtid, ett minst sagt hett ämne kommer att debatteras på TS nästa frukostseminarium. Sigurd Glans, tidigare chefredaktör för Aftonbladet kommer i ett samtal med sin forna kollega från Aftonbladet Ken Olofsson att diskutera både sina mångåriga erfarenheter och vilken framtid de tror att dagspressen kommer gå till mötes.

Några rader om debattörerna:
Ken Olofsson har arbetat som samhälls- och sportjournalist på Aftonbladet. Han har varit redaktionschef på Femina och blev 1987 frilansare med huvudinriktning på television, författarskap och skrivande i tidningar och magasin. Ken är också regelbunden medarbetare i Sveriges Television. Ken har också utgivit ett flertal böcker och skriver alltjämt artiklar bland annat i Aftonbladet, Vi och Fokus.Dessutom skriver han regelbundet i TS-tidningen.

Sigurd Glans började på Aftonbladet på 50 – talet där han så småningom blev redaktionschef. Den rollen hade han i nära 20 år och blev en av tidningens legendariska tidningsmakare. Sigurd har även varit verksam i både radio- och TV-sammanhang, redaktör för Publicisttidningens årsbok, kolumnist i tidningen Vi, styrelseledamot i TT. Han har skrivit ett flertal böcker och 1993 tilldelades Sigurd Stora Journalistpriset. Han har också tidigare arbetat med TS-tidningen.

Angående tidningsdöden
Det lär med andra ord bli ett mycket intressant seminarium med två personer med lång erfarenhet från mediebranschen. Inför TS-frukostseminarium kan vi värma upp med detta klipp från ”The Daily Show”

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
End Times
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political HumorHealthcare Protests

Kanske går man lite hårt åt en redan ekonomiskt ansträngd dagspress (särskilt för oss som gillar både webben och den tryckta tidningen) men det får man väl bjuda på. Ett nytt argument för tryckt media jämfört med digitalt hittar man bland kommentarerna eller vad sägs om ”I like reading newspapers because I can’t afford a computer.”

Väl mött på ts-seminarium

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar