måndag 2 mars 2009

Allt rasar, eller?

Bostadspriserna, räntorna, finansmarknaden, och upplagorna rasar. Nåja, allt kanske inte är så deppigt som det verkar om man bara läser rubrikerna. Ingela Wadbring satte några av de mest dystra upplagesiffrorna i perspektiv när hon visade upplagan i ett lite längre perspektiv i sitt föredrag på TS-dagen. Minskningen ska nog snarare karaktäriseras som en långsam nedgång än ett ras. Den tryckta upplagans minskning vägs dessutom upp i många fall av jätteökningar på nätet. Men i vår kvartalsrapportsekonomi tappar man lätt perspektiven.

I TS-webbtjänst finns alltid möjligheten att lätt plocka fram tidsserier. Att sätta utvecklingen i ett tidsperspektiv är alltid nyttigt och i vår webbtjänst finns alla möjligheter.

Vi har också den senaste veckan kunnat läsa om att Sverige blivit utan pris i Best of Newspaper Award. Tidigare år har exempelvis UNT, DN och SvD vunnit priser. Sverige kammande dock hem hela 33 Awards of Excellence. Det får väl ändå anses vara rätt bra.

Det är naturligtvis upp till var och en att definiera vad som kan anses vara ett ras. Som svar till kommentaren nedan har jag klistrat in 2 diagram från ts-webbtjänst av våra två största kvällstidningar. Visst ser vi en nedgång av upplagan som fortgått de senaste åren men om det är ett ras känner jag mig tveksam till.


1 kommentar:

  1. Visst har det blivit ras för kvällstidningarna, jag kan inte förstå kommentareren från TS

    SvaraRadera