tisdag 26 februari 2008

NY Times utnyttjar webbens fördelar

I senaste numret av TS-tidningen berömmer jag LA Times för deras fantastiska LA Times Homicide Map. Det är en tjänst som i alla fall fått mig att spendera längre tid än vad chefen tycker är önskvärt på sajten och nu verkar det som att NY Times interaktiva avdelning inte vill vara sämre. De har nämligen utvecklat ett par tjänster som är roliga, nyttiga eller både och på samma gång.

Så här mitt under brinnande presidentval har NY Times reportrar passande nog följt presidentkandidaterna runt landet i deras kampanjande. Inte helt oväntat har det visat sig att kandidaterna anpassar sina turnéer efter dess publik, till exempel stannar man längst där man anser rösterna vara som viktigast. Det här tog NY Times tekniker fasta på och utvecklade "Candidate Schedules", en interaktiv karta som visar hur alla kandidater rört sig. Är man riktigt intresserad kan man enkelt och snabbt lägga in kandidaternas rörelseschema i sin Google Calendar och därmed förfölja sin favorit på nära håll.

En annan tjänst som kan vara intressant är "Is It Better To Buy Than Rent?" vilket helt enkelt är en uträkningsapparat för om och när man bör köpa sitt boende istället för att hyra. Genom att ställa in alla parametrar kan man direkt se om det är dags att slå till. Räntor, priser, hyreshöjningar etc regleras med enkla rattar och spakar och det här är verkligen någonting som Hemnet borde sno rakt av istället för att försöka lobba för bojkott mot konkurrenten Booli.

Genom enkla medel har NY Times gjort det som alla borde göra. De har använt existerande data och implementerat det i en onlineapplikation som inte misslyckas med driva trafik. Besökaren stannar länge, tid/besök ökar och annonsörerna får ut mer av sin bannerannonsering. Eller varför inte ta det ytterligare ett steg, implementera en smart annonslösning i själva applikationen? Det är en gratisidé till Mindpark och Citygate. Varsågoda.

Visste ni förresten att det är mycket billigare att göra en bypassoperation i San Jose än i Albuquerque?

» Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

(Via: UIE.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar