onsdag 27 februari 2008

Svenska Dagbladet lanserar "Stockholmskartan"

Nu börjar det likna något. Grattis SvD till ytterligare ett steg framåt. Genom ett samarbete med brorsan hitta.se har de idag lanserat "Stockholmskartan", en tjänst som går bakvägen, alltså från plats till händelse. Med hjälp av bra teknik visas på en karta nyheter, recensioner och krogtester. Enkelt och snabbt!

Personligen tror jag mest på idén när det handlar om nyheter. Jag kommer t.ex. bli en flitig besökare för att se vad som händer hemma på Kungsholmen. Däremot har jag svårt att tänka mig att t.ex. krogrecensioner kommer dra speciellt många besökare dit. Där är en satsning på smart sökoptimering betydligt viktigare. Men, precis som Bo Hedin skriver är det inte färdigutvecklat. Han tar gärna emot tips på hur de skall kunna utveckla och förbättra tjänsten och här kommer mitt första: gör filtreringen av vad som skall visas snabbare och enklare (att hitta).

En annan personlig reflektionsparentes är att rubriken på Hedins blogginlägg lyder "Först igen! Ett nytt sätt att hitta nyheterna", för att sedan i själva texten innehålla flera exempel på andra aktörer som redan använder detta tänk.

Uppdatering: Mitt andra tips till Herr Hedin är att göra det enkelt att ändra hur många dagars nyheter man vill se. I dagsläget verkar det endast gå att göra genom att fnurla med URL:en.

Uppdatering 2: Ber om ursäkt till SvD och Bo Hedin ang. min personliga reflektion ovan. Det gick visst lite (för) snabbt när jag läste, tänkte och skrev.

» Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

  1. Herr TS!

    Jag skriver tydligt i min blogg att SvD är först i Sverige med att publicera NYHETER på det här sättet.

    Mina andra exempel avser tex annonser och bostadsobjekt.

    SvaraRadera